Horizons Unlimited - The HUBB

Horizons Unlimited - The HUBB (http://www.horizonsunlimited.com/hubb/)
-   Yamaha Tech (http://www.horizonsunlimited.com/hubb/yamaha-tech/)
-   -   xt 600 (http://www.horizonsunlimited.com/hubb/yamaha-tech/xt-600-a-66713)

taximark 11 Oct 2012 23:57

xt 600
 
Hello all
Ive got an xt 600 "B" reg :funmeteryes:
its not pumping oil thought the oil filter:(
Ive checked the oil pumps they seem to be ok
has any one had the same problem & how do you fix it :helpsmilie:
thank's for any help :mchappy:

bacardi23 12 Oct 2012 01:46

uhmmmm add oil! it's a "dry sump" but it doesn't work without oil.. I'm joking of course! :P

Still, it's very strange that it's not pumping oil...
Did you make any engine repairs lately?

Mezo 12 Oct 2012 08:29

Oil pump pick up sieve/filter could be blocked.

This bit, underneath has a filter/gauze that get blocked with shit.

http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225...OmUxNRpVZA.jpg

Mezo.

Socks 12 Oct 2012 22:03

Quote:

Originally Posted by Mezo (Post 396141)
Oil pump pick up sieve/filter could be blocked.

This bit, underneath has a filter/gauze that get blocked with shit.

http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225...OmUxNRpVZA.jpg

Mezo.


Dont bother lookin underneath the bike, that filter is inside engine cases !!!

And as Barcardi23 says "very strange" so ensure you understand the procedure for checking oil level (via oil tank) in your dry sump xt.

marcm 19 Oct 2012 19:07

Check the blanking plug in the right hand Side of gearbox output shaft has not fallen out?..if your running it with bleed screw undone on oilfilter housing shove a pipe in hole and stick it in top of oil tank saves making a shit mess everywhere.


All times are GMT +1. The time now is 16:41.


vB.Sponsors